Skip to content
Menu

Wat je van U.P.M. Kunststoffen mag verwachten

U.P.M. Kunststoffen produceert PTFE micropoeders, ook bekend als smeermiddelen. Het is onze ambitie om het landschap van PTFE compounds en smeermiddelen te veranderen door flexibiliteit en kwaliteit als de norm te stellen voor onze producten. 

Het team van  U.P.M.

Ons team, dat momenteel elf mensen sterk is, werkt naadloos samen binnen alle divisies. De afdeling bedrijfsontwikkeling beschikt over uitgebreide kennis van toepassingen, ons laboratorium onderhoudt een uitgebreide database van standaardproducten en het productieteam is toegewijd aan het leveren van optimale kwaliteit en efficiëntie.

Deze synergie tussen de afdelingen zorgt voor een omgeving waarin innovatie en productverbetering hand in hand gaan. Dit is een cruciaal aspect van het ontwikkelen van nieuwe producten op basis van de eisen van de klant. Onze productieafdeling combineert praktische ervaring met het voortdurend streven naar verbeterde productiemethoden om onze producten en productiecapaciteit te verbeteren en verhogen.

Wil je deel uitmaken van ons team?

pic (8)

Onze missie and visie

Bij U.P.M. Kunststoffen staat innovatie en duurzaamheid centraal. We zijn op een missie die verder gaat dan zakendoen – het is een verbintenis met onze planeet. We zien het als onze plicht om het PTFE afvalprobleem aan te pakken. Hoe, horen we je zeggen? Door deze materialen een nieuw leven te geven. Stel je eens een wereld voor waarin PTFE producten niet als afval eindigen, maar worden omgezet in iets waardevols. Onze missie is duidelijk: kunststofafval verminderen, het milieu redden en een groenere industrie creëren. Laten we het nu eens hebben over onze visie. We zijn niet tevreden met het verminderen van afval; we willen de kringloop helemaal sluiten. Stel je eens een toekomst voor waarin kunststof restanten van de markt worden gehaald, zorgvuldig worden opgeslagen, verwerkt en opnieuw worden gebruikt voor nieuwe toepassingen. Geen stortplaatsen meer, maar een duurzame wereld waarin onze acties een positieve impact hebben. Ga jij met ons mee op reis naar een circulaire economie, waarin afval verleden tijd is en duurzaamheid de toekomst is?

We hebben een lange weg afgelegd

Het begon rond 1980

U.P.M., opgericht door Ed van Gilst, ontwikkelde zich tot een pionier op het gebied van de productie van PTFE compounds door gebruik te maken van zijn diepgaande expertise en ondernemersgeest.

1980-2003

De start van innovatieve productiemethoden leidde tot een snelle toename van de bedrijfsontwikkeling, niet alleen op de binnenlandse markt, maar ook in verschillende Europese landen. Het succes van het bedrijf heeft verder geleid tot uitbreiding naar intercontinentale markten.

2003

Robert van Gilst, de zoon van Ed van Gilst, neemt U.P.M. over van zijn vader. De overname leidt tot een periode van aanzienlijke groei, door uitbreidingen in zowel het portfolio als de productiecapaciteit.

2013

U.P.M. neemt een gedurfde stap door een persafdeling op te zetten en een joint venture aan te gaan met een productiebedrijf van kunststof eindproducten. Door deze strategische stap kan U.P.M. een breed assortiment van haar producten aanbieden, van compounds tot halffabrikaten en eindproducten.

2020

Een cruciaal jaar voor U.P.M., waarin het bedrijf werd opgesplitst in twee afzonderlijke productie-eenheden. U.P.M. Kunststoffen neemt de productie en bedrijfsontwikkeling van micropoeders op zich, terwijl U.P.M. Compounds zich richt op de productie van PTFE compounds.

Op dit moment

De commerciële activiteiten van U.P.M. zijn naadloos geïntegreerd binnen Simulpars B.V, (dit meenemen omdat men anders geen idee is wat en wie Simulpars is., dat bestaat uit een reeks bedrijven binnen de kunststof industrie, waardoor de inspanningen voor bedrijfsontwikkeling van alle bedrijven worden gebundeld, zowel op de nationale als internationale markt.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij U.P.M Kunststoffen staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) centraal. We erkennen onze invloed op het milieu en de maatschappij en hebben MVO-principes geïntegreerd in onze management systemen. 

Onze kernprincipes zijn onder andere:

Group 1602 (2)

Verant-woordelijkheid

We nemen verantwoordelijkheid voor onze beslissingen, zelfs als die onbedoelde gevolgen hebben.

Group 1602 (3)

TransparANTIE

U.P.M. streeft naar open communicatie over onze impact op het milieu en de maatschappij.

Group 1602 (4)

EthiSCH GEDRAG

We staan voor eerlijkheid, integriteit en gelijkheid in onze interacties, met de nadruk op respect voor iedereen.

Group 1602 (5)

respect VOOR stakeholders

We geven prioriteit aan het overwegen van en reageren op de belangen van stakeholders.

Group 1602 (6)

NALEVING VAN WETTEN

We houden ons zorgvuldig aan de toepasselijke wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat onze medewerkers hetzelfde doen.

Group 1602 (7)

NALEVING VAN INTERNATIONALE NORMEN

We vermijden samenwerkingen met organisaties die niet aan de internationale normen voldoen.

Group 1602 (8)

rESPECT VOOR MENSENRECHTEN

We beschermen de mensenrechten van onze teamleden.

Group 1602 (9)

goED BESTUUR

Onze aandeelhouders en bestuurders nemen verantwoorde beslissingen op basis van deze principes.

We richten ons op de belangrijkste MVO-gebieden, waaronder mensenrechten, arbeidspraktijken, milieu-impact, eerlijke bedrijfspraktijken en maatschappelijke betrokkenheid. U.P.M. streeft ernaar een verantwoordelijke organisatie te zijn en onze MVO-praktijken te ontwikkelen voor een betere samenleving en een beter milieu. 

Neem contact met ons op als je vragen hebt over ons MVO-beleid.

Heb je
vragen?

Neem gerust contact met ons op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

upm kunststoffen logo 1 (1)

Adres

RAMGATSEWEG 14
4941 VS, RAAMSDONKSVEER NEDERLAND

REGISTRATIE

KVK: 18120759

© UPM 2024.
All rights reserved.